Тийнейджър, починал от левкемия на 15-годишна възраст, ще бъде първият светец от

...
Тийнейджър, починал от левкемия на 15-годишна възраст, ще бъде първият светец от
Коментари Харесай

Италиански тийнейджър ще е първият католически светец от новото хилядолетие

Тийнейджър, починал от левкемия на 15-годишна възраст, ще бъде първият светец от новото хилядолетие, канонизиран от Католическата черква, оповестява " Гардиън ".

Карло Акутис е компютърен талант, който помога за разпространяването на учението на католицизма онлайн преди да почине през 2006 година В четвъртък папа Франциск разгласи, че второ посмъртно знамение се приписва на Акутис, като починалият тийнейджър е одобрен за канонизация. От 912 души, канонизирани от папа Франциск, последната рождена дата на светец е била през 1926 година

Карло е роден в Лондон през 1991 година, преди да се реалокира в Милано с италианските си родители Андреа Акутис и Антония Салцано като дете.

Пред вестник " Куриера каузи сера ", майката на момчето, Антония Салцано изяснява, че от тригодишна възраст синът ѝ искал да посещава църквите, около които минавали в Милано, и да дарява джобните си пари на бедните хора в града. Момчето, по думите ѝ, постоянно подкрепяло съученици, чиито родители се развеждали, защитавал връстници с увреждания, когато били унизени, носел храна и спални чували на бездомниците.

Карло се научил да написа кодове още в началното учебно заведение, след което почнал да използва уменията си, с цел да създава уебсайтове за католически организации, както и да документира чудеса по света.

В католицизма хората могат да се молят на умряли хора, за които имат вяра, че са на небето, с цел да изискат да приказват с Бог от тяхно име, като да вземем за пример да помолят човек да се възвърне от болест или пострадване. Ако по-късно въпросният човек претърпи ненадейно възобновяване, това може да бъде класифицирано като знамение от Ватикана. Ако две чудеса се припишат на умрял човек и са утвърдени от папата, тогава мъртвият вече отговаря на условията за светец, напомня изданието.

Акутис беше комплициран в процедурата за оповестяване за светец, откакто папа Франциск утвърди първото знамение, приписвано на Карло: седемгодишно момче от Бразилия се възстановило от рядко заболяване на панкреаса, откакто влязло в контакт с една от тениските на умрелия италиански младеж. Свещеник също молил на Акутис за детето.

Специализираният отдел на Католическата черква за разглеждане на валидността на чудесата, наименуван Медицински съвет на Конгрегацията за идеите на светците, проверява и изказванията, че жена от Коста Рика се е възстановила по знамение след случай с велосипед във Флоренция през 2022 година 21-годишната Валерия Валверде претърпяла незабавна краниотомия, с цел да се понижи натискът върху мозъка ѝ, а на фамилията ѝ било обявено, че тя е в сериозно положение. Майка ѝ отишла да се помоли за възобновяване на щерка си на гроба на Карло Акутис в умбрийския град Асизи шест дни по-късно.Според Катоилическата църква още същия ден Валверде е почнала да диша без вентилатор и е възстановила потреблението на горните си крака и говора си. Тя била изведена от интензивното отделение 10 дни по-късно, а скенерът показал, че е изцяло възобновена.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР